Football friday of course

Hey mina vänner!
Igår efter skolan åkte jag Hayley och Talia till Starbucks, vilket var min första gång i Cali sedan jag kommit hit. Och igår var det ju fredag, which means; FOOTBALL GAME. Så åkte dit med alla mina fina vänner; Hayley, Talia, Bella, Lauren, Vivian and Hannah.

Min fader springer även Lidingöloppet idag (i regn såklart...) LYCKA TILL BÄSTA PAPPA!!!

När man flyttar till ett annat land får man räkna med en hel del roliga kommentarer/frågor. Har twittrat en hel del, men för er som inte har twitter, kommer här en lista; (Jaaa, amerikanerna är inte alltid de skarpaste knivarna i lådan...)

"No, are you really sure that "The girl with the dragon tattoo is an American version of a Swedish movie? I don't think so."

It takes me 10 minutes to walk to school. "OMG, I am so not gonna let you walk all that way, I'll pick you up in a few."

"Where were you from? Germany or Switzerland?" "Sweden" "Same shit!"

"Can't believe that you actually think it's dangerous to smoke weed, I promise you it's not! But cigarettes as you smoke in Europe though - man, those things will give you cancer!"

"Is it true that the Government only allows people to have candy on Saturdays in Sweden?"

Me, having ketchup with my spaghetti&meatsauce. "What a heck? Ketchup is for sausages."

"Omg, don't you guys have inches? That's like the most popular thing in the world."

English, film complt. Class, The teacher: "Okay guys, next week we're watching a foreign movie." The class: "OH NO!" The teacher: "I'm sorry guys, but this is the only one during this semester! Don't worry, you can do it!!!"

"Which language do you speak more in your Swedish family? English or Swedish?"

Football quarterback: "Didn't catch your name?" "Matilda." "I'm Larry, but I bet you already knew that!"

"OMG is Swedish House Mafia actually from Sweden? You're kidding me? And so is Spotify? Man..."

"DID FRIDAY WITH REBECCA BLACK MAKE IT ALL THE WAY TO SWEDEN? I'M SO UPSET RIGHT NOW!"

Vill ni läsa fler tweets, hittar ni mig på twitter som, matildawarvne.

P U S S

Sweet seventeen

What's up?
Fy satan vilken bra födelsedag jag har haft! TACK ALLA FINA MÄNNISKOR SOM GJORT DEN SÅ UNDERBAR!

Eftersom vi hade school off idag (jewish tradition) så hängde ALLA från Paly i Riconata igår och åh vad jag älskar alla goingar!

Runt 12 åkte vi hem till min för en sleep over! Maureen hade fixat med hemmabion (jättestor TV-skärm) och chips&salsa till oss! Galet mysigt med mina underbaringar. På morgonen total-suprisar Maureen, John, J.T, Lauren, Bella, Talia, Hayley och mina föräldrar (på Skype givetvis) mig med finaste tårtan, presenter och två födelsedagssånger (först på engelska och sedan på svenska av mina föräldrar.)

Efter det hade jag och girlsen brunch tillsammans som min underbara värdmamma, Maureen, gjort; med Swedish panncakes, grädde, sylt, fruktsallad, bacon och apelsinjuice (mjölk till mig of course, haha!)

Fick en massa fina grejer (inkluderat skickat paket från min familj i Sverige.)

Jag och Maureen gjorde sedan min favoriträtt tillsammans (i fall du, Jenny Warvne läser detta, så är det dina GI-biffar jag talar om.)

Och nu på kvällen hämtade Hayley upp mig och vi åkte alla tjejerna för en milkshake. De hade berättat för servitören att jag fyllde år, så fick min oreo cookie mint milkshake med grädde, chokladsås och ett ljus i. Sedan sjöng mina kompisar för mig och massa folk på restauranten hängde på, haha!

Detta var den bästa födelsedagen i mitt liv och jag är så grymt tacksam för allt! Även jävligt mätt! Tror på allvar att jag gått upp ca 100 pounds idag, haha!

Älskar er / sjuttonåringen

P U S S

Baseball, baby

Hej era goingar!
Igår kväll drog jag på fest med Hayley, Bella och Talia. Festen var hos en kille med det finaste huset jag skådat - det var som gjort för att ha fest i, haha. Och som för att toppa det var säkert över 100 pers från Paly där. Det var så himla kul, tror det skulle kunnat bli den bästa festen någonsin om inte grannarna till killen som hade festen ringt polisen... Men killen som hade festen ringde själv upp polisen, och de sa att ifall han bara fick ut alla innan de kom dit, skulle han inte hamna i problem, så alla drog därifrån. Det var galet synd, för det var inte alls stökigt, but this is America, folks...

Så efter lite häng ute drog jag, Talia, Bella, Henry och Gary hem till Talia och kollade film. Efter det körde Bella oss till Yoghurtland för en fro-yog - yummi.

Idag var det min baseball-debut! Det var så obeskrivligt mycket folk och en riktigt stor arena. Tyvärr torskade San Francisco Giants, men det var jättekul att kolla ändå. John förklarade reglerna och förstod faktiskt det mesta, så nu vet jag både vad en pitcher, runner och en batter är för något - vet ni?

Måste även berätta att innan matchen sjöng alla nationalsången med handen på hjärtat och plötsligt mitt i tog alla en paus från matchen och hela arenan ställde sig upp och sjöng "God Bless America", haha.

Tog en massa, massa bilder som jag ska dela med mig av!

P U S S

Paly-Gunn

Good morning!
Ingen frågan om vem som var bäst igår - Paly fullständigt krossade Gunn! Cheerleadsen kastade ut små handdukar med Paly-tryck på, som alla viftade med, vilket var jättekul. Efter matchen åkte vi hem till en kompis, Joe, på efterfest. Efter ett tag kom footballspelarna med, vilket var kul. Det var rätt chill, men kul att hänga med alla iallafall!

VILL OCKSÅ NÄMNA ATT DET ÄR 4 DAGAR KVAR TILL MIN FÖDELSEDAG - WIHO!

Nu har jag just tagit en morgonspringtur, så ska ta mig en dusch.

Bye folkssss

P U S S

Friday morning

Hej på er!
Måste bara dela med mig av min underbara morgon. Har en sådan när allt bara funkar, ni vet solen lyser och fåglarna kvittrar typ! Haha, låter fjantigt, men det är så skönt att vakna och känna att man verkligen sovit ut. Börjar inte förrän klockan 10, så Bella ska hämta upp mig ca 20 min före det. Så gjorde mig en chailatte och myste ner mig på porchen! Och som för att toppa det så är det dessutom FREDAG idag! Which means football game tonight!!! Dessutom Paly-Gunn, så det är Palo Alto-derby!

Ha en underbar fredag mina vänner!

P U S S

Crossfit

What's up?
Sorry for dålig uppdatering, men är ganska busy för tillfället. Ska springa iväg till Paly snart för crossfit-conditioning (pre-season med baskettjejerna)! Har inte Coach Scott i det, utan en tjej, Kelly, som är världens muskelknutte typ - galet biffig! Hon är tuff, men det är ändå kul. Antar att jag kommer somna gott ikväll!

P U S S

HAPPY BIRTHDAY

Hey alla underbaringar!
Kan väl inte direkt säga att jag har tur - hade precis recovered från min streckning i låret och vaknade upp förkyld imorse. Gick ändå på crossfit-conditioning i dag med laget (vilket inte är så mycket spring, mer styrka, så du kan vara lugn mammy.) Men nu känner jag mig rätt seg, så tog en dusch och en kopp the och kröp upp i soffan med Tobey - hoppas det känns bättre imorgon.

Efter crossfiten idag, kollade vi på Bella och Lauren som tillsammans med de andra volleyballtjejerna spöade skiten ur Gunn (andra high school i PA!) Galet kul match och eftersom det var derby, var det också en massa folk där!

Idag (i Sverige) fyller min finaste storasyster, Josefine, 19 år! GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN, ÄLSKLING! Hoppas du har en grym dag, med presenter och tårta - Wish I could be there for you today. Älskar dig!

Eftersom det är september 19th imorgon (idag i Sverige), betyder det även att det är min födelsedag om en vecka - september 26th! Har även fått reda på att vi är lediga den dagen, pga en Jewish holiday - AWESOME!

P U S S

Valley Fair

Hola amigos!
Åkte till Valley Fair igår med Maureen, vilket är ett köpcentrum. Det var så stort att jag blev snurrig, haha. Men många grymma affärer fanns det i allafall.

Efter det hämtade Hayleybabe upp mig och vi åkte över till Talia's för att kolla på Brad Pitt i Benjamin Button-filmen. I min och Tals English class ska vi läsa en Short story/kolla filmen och skriva en essay. Lite kul sådär att Short storyn bara är på 26 sidor, men filmen på typ 3 h...

När vi äntligen var klara åkte vi till en Lake i Stanford-området och träffade en massa trevliga Gunn-människor (the other high school of Palo Alto.) Det var så crowded, pga av Stanford football game som var igår (Stanford slog stor favoriterna USC, som är tippade 2a i landet!!!! Rätt kul för min hostbrother, Henry går ju på USC, så vi hade lite svårt att bestämma vilka vi skulle heja på, men kul för Stanford i allafall.) Hursomhelst gjorde vi upp en brasa och satt och snackade, vilket var jättemys!

Var även tvungen att lägga ut några bilder på min gossigaste, lilla buddy, Tobey!

P U S S

GO VIKINGS

Hej babes!
Igår var det footballspremiär vilket var såååå grymt! Tyvärr förlorade vi med 2 p - Mitty som vi mötte är favorittippade, så tycker ändå att vi gjorde en bra match! Galet kul att få se bandet och alla cheerleaders/Paly dancers! Även så himla kul att hela skolan + en massa, massa mer folk var där och kollade. Jag får dock jobba lite på footballsreglerna och hejaramsorna, haha!

Efteråt åkte vi till In 'n' out för att Bella och Lauren var hungriga efter volleyball!

Nu har jag just varit ute och sprungit, så tog mig en dusch och sedan en chailatte och satte mig i soffan för att blogga lite! Om ca 1 h, ska jag och Maureen åka to the mall och shoppa. Sedan måste jag nog plugga någon timme, innan jag, Hayley och Tals ska kolla på "The curious case of Benjamin Button", för en skoluppgift. Ikväll hittar vi säkert på något kul!

Ha det bra,

P U S S

E N E M I E S

What's up?

Just nu ligger jag och J.T i soffan och kollar Harry Potter och äter jordgubbar, mums!

Fick tillbaka matteprovet idag - 77%, vilket jag är jättenöjd med! Trodde det skulle gå åt pipan, haha. Efter skolan hade jag shooting section med high schoollaget i basket.

Som ni säkert förstått, älskar jag mina nya, goa kompisar så himla mycket redan. Alla på Paly är galet schyssta och roliga! Nästan alla... Enemy 1: Några tjejer som fått reda på att jag sagt att en kille var snygg (ingen aning om vem han var.) Killen hade tydligen dejtat mina kompisars kompis, vilket jag inte.visste. Tjejerna spred då ryktet att jag hookat up med honom och att det var galet dålig stil av mig... Allt de ville var väl antagligen att få lite drama, vilket de inte fick. Enemy 2: Skrev ett mattetal på tavlan idag under mattelektionen. Fick sedan på lunchen reda på att en tjej tagit kort på min rumpa, postat på instagram och skrivit att det var synd om tjejer som mig som tror att det är snyggt med så korta shorts som jag har... Laughing my ass off helt seriöst; VAFAN?! Haha! Mina kompisar blev assura "Omg, that bitch is going down, who does she thinks she is!?" Haha, vi får väl se hur detta ska sluta... Welcome to american high school, friends!

Imorgon är det premiärmatchen för PALY's american football team och ALLA ska dit! Alla ska även klä sig i vitt (Paly=vit/grön.) Kommer bli så awesome! GO VIKINGS!

P U S S

Thoughts in English, dudeee

Hey babes!
Just varit ute på en pw i mitt underbara område. I literally gick och bara tittade på alla husen och bilarna! Så galet fina, men dyra of course. Sjukt! Vet ej om jag nämnt det men nästan alla på Paly (16+) kör bil till skolan trots att det skulle ta dem 10 min att gå och de gör det i bilar som dom FÅTT av sina föräldrar... Kan ju då även tillägga att de inte är speciellt billiga bilar heller... Det är faktiskt kul såklart, men ändå speciellt att bo i en sådan rik och wealthy stad som jag gör numer. Många av mina vänner har galet stora hus med pool och föräldrar som inte ens är 50 år, men redan retired, för att de har så mycket pengar att de inte behöver jobba... Skillnaden på rika och fattiga är obeskrivlig här!

Som alla vet var det 9/11 igår och jag blev väldigt förvånad. Trodde faktiskt att det skulle vara en big deal, med "Moment of Silence" t.ex, men nix! Hörde knappt någon nämna det alls, Talia frågade mig till och med "Hey, what date is it today?"

Vi såg en video idag på Sociologyn och efteråt skulle vi diskutera den, så vi blev ihopparade två och två randomly. Problemet var att killen jag skulle diskutera med bara satt och log utan anledning med helt röda ögon - Thanks Mr. Davids for setting me up with a stonehead. Yes - han var hög i skolan. Welcome to Cali, folks!

Fick dessutom tillbaka mitt första test idag i Psychology - 78%, wihooo rätt nöjd faktiskt!

Har fått frågan ifall jag börjat drömma på engelska ett antal gånger och det roligaste är att jag inte drömmer här! Har har haft typ en eller två drömmar sedan jag kom hit och kan inte ens komma ihåg om de var på engelska eller svenska, haha! Men tänka på engelska har jag faktiskt börjat göra, vilket är lite kul.

FYI, är det idag endast 2 veckor kvar till min födelsedag!!!! Fick reda på att vi är lediga då med, helt random en onsdag! Tydligen någon Jewish tradition!

Bjuder på lite fina bilder från min pw idag.

Ha det great

P U S S

Ice ice ice

Whats up?
Igår var jag på avskedsfest hos en kille, Brian, som ska åka till London på college under nästa år. Våra mammor är jättebra kompisar, så hela min familj åkte dit. Brian har galet fint hus med pool+hottub och till middag blev det grillade grönsaker, majskolvar och kött - yummi! Tog tyvärr inga bilder som jag kom på nu att jag borde gjort...

Efter det åkte jag till Paly för min första basketträning (dock inte high schoollaget, utan clublaget "Midnights".) Det var en massa nya tjejer och nya spelsystem, men det var kul i allafall och gick rätt bra.

Sämre gick det idag på conditioningen... Var inte tillräckligt uppvärmd när vi sprang 50 yards (50 meter) 100%, så sträckte låret rejält. Något jag inte visste var att ifall man skadar sig, är man required att gå till "The Trainer". Faktiskt väldigt bra att ha på en sådan sportskola som Paly, så man slipper åka in till sjukhuset och betala en massa. Han hjälpte folk före mig med allt från stukade fötter, fläskläppar, till att ge råd till knäskadade spelare osv. Fick iallafall is och råd att vila 2 dagar, så hoppas att det blir bättre!

For you information, hade jag mitt första prov idag, vilket var i Psychology. Hade pluggat rätt mycket och trots "Fill-in-box" proven vi har här, var det rätt svårt. Men kände ändå att jag klarade mig rätt bra, men vi får väl se när resultatet kommer, haha! Har matteprov och eng. Quiz imorgon, så ska sussa nu!

P U S S

Stanford

Hallojsan!
Märkte att jag glömde berätta om min trip till The Stanford Area förra lördagen. Åkte dit tillsammans med min värdfamilj. Först åkte vi till museumet vid Stanford och efter det till The mall, där fanns ALLA butiker man vill ha; Macy's, Urban Outfitters, Abercrombie&Fitch, Juciy Couture, Victoria's secret bara för att nämna några. Där lär jag spendera mycket tid - ligger även bara ca 10-15 min gå/cykla från mitt hus, vilket är awesome.

Vill även be om ursäkt för att mina bilder är så avlånga/hamnar i fel ordning. Vet inte varför det är så mycket krångel med min blogg.se-app på iPaden. Ifall någon vet varför det krånglar eller om man på något sätt kan blogga från mobilen (samsung galaxy s2, android) får ni gärna kommentera/emaila mig!

Ha det fint

P U S S

Just driving around in Palo Alto

Hey babes!
My cutie, Hayley, fick sitt körkort och denna underbara vita Jeepen idag! Galet awesome. Så vi har basically kört runt i Palo Alto ikväll, haha. Vi stannade hos en kille, Sean, en stund och tydligen är min dolda talang beer-pong - är man basketspelare så är man! Fick i allafall höra "Damn, that Swede is on", haha. Så träffade en hel del nice folk där.

Sedan ville Talia och Hayley ha frozen-yog, så vi åkte till Yoghurtland. Åhh vad Palo Alto Downtown är mysigt på kvällen med alla lampor i träden, som Liseberg, ni vet?

Tidigare idag åkte jag, Bella, Lauren och Tals och fixade våra naglar med, det var kul för har aldrig gjort det på salong förut. Sedan är det ju så billigt med sådant här!

Blir nog en hel del plugg denna helgen tyvärr, har ett prov på måndag och sedan ett quiz och prov till på tisdag!

Ska snart sussa i min California Queen Bed och upp imorgon för en springtur i lovely Palo Alto.

Love you

P U S S

Go vikings

Hey!
Igår var jag på volleyball - premiärmatchen! Mina kompisar, Bella och Lauren är ju med, så det var grymt kul att få se dem spela. De är dessutom väldigt bra (de vann State Championship div 1 förra året och var rankade etta i USA!!!) Detta året har de tappat 8 seniors, vilket givetvis lär göra en stor skillnad, men de vann igår i allafall!

Idag hade jag min första conditioning träning med varsity (A-lag) & JV (B-lag) i basket. Vi träffades vid the tracks och körde olika sprints (100 m, 200 m, 400 m and 800 m) runt football killarna som tränade på gräsplanen i mitten...

Blev av min coach placerad i den snabbaste gruppen, vilket gjorde mig jätteglad. Rätt jobbigt, men kul ändå. Så nu ska vi köra ca en månad med conditioning (Monday through Thursday.) Kommer definitivt bli jobbigt, but that's life.

Ha det fint,

P U S S

Half Moon Bay

Hej finisar!
Igår på morgonen åkte min hostsister, Julia tillbaka till sitt sista collegeår i L.A. Runt klockan 2 åkte vi till Lauren och hennes familj's Beach house i Half Moon Bay. Det var så himla fint, alldeles nära stranden. Det var jag, Lauren, Bella, Talia, Vivian och Hales + våra familjer, så rätt mycket folk! Lauren's föräldrar, Lisa och Darren hade gjort galet god lax och biff till alla. Sedan hade varje familj med sig något, ex sallad, bröd, potatis, kakor m.m.

Efter middagen gick vi ned till stranden när det var helt mörkt och tände fireworks! Sjukt mysigt. Sedan sov alla tjejerna i Lauren's rum.

Ska även försöka förklara vem som är vem haha; Först har vi de långa volleyball-tjejerna; Bella mörkt, kort hår och Lauren blondt. Vivan har rött hår, Talia mörkt långt och Hayley är blond som moi! Hope U got it!

Eftersom att det är Labor day idag är alla lediga, vilket är jätteskönt. Ska plugga lite Algebra och sedan iväg till basketen.

P U S S

American football

Hej!
Igår var vi på Stanford's football game. Väldigt speciellt, men galet kul. Till en början var det lite svårt att förstå reglerna, men efter ett tag gick det bättre. Stanford vann iallafall vilket var jättekul! Både Stanford och motståndarna, San José, hade band och cheerleaders med sig som uppträdde & det var väldigt mycket folk där; Stanford Stadium var så mycket större än jag trodde!

Efter matchen åkte jag hem till Lauren och chillade med mina fina vänner. Först låg vi och snackade på Lauren's rum och sedan körde vi Dance dance, fööör kul!

Ha det bäst

P U S S

RSS 2.0