9 DAYS LEFT

Hej! Min count-down på telefonen visar inte längre två-siffrigt... Det är bara 9. Dagar. Kvar. I. Sverige. Men trots det kan jag inte fatta att jag faktiskt ska åka. Jag tror att jag inte kommer att inse det förrän jag sitter på flygplanet helt själv... Igår satte jag och Rebecca oss faktiskt ned och skrev en packlista. Och SKIT vad det är svårt. Man måste begränsa precis ALLT. Men vi hoppas att vi fick med det viktigaste i allafall! Sedan är det ju faktiskt USA vi åker till, inte öknen direkt - glömmer man något, får man väl köpa det där! Vi laddade även ned "Google Earth" på Rebeccas Mac och roade oss en stund. SJUKT vad läskigt att man kan se precis hur det ser ut; Husen vi ska bo i, området, skolorna o.s.v. Idag har jag egentligen bara tagit det lugnt, käkat godgodgod lunch (Lax med feta ost och stuvad spenat) och kollat på filmen "LOL", som för övrigt var jättebra! Douglas Booth eller "Kyle" säger jag bara... E Y E C A N D Y Ikväll ska jag träffa Evelina och Rebecca och förmodligen ska vi iväg på fest senare! Och imorgon får jag äntligen träffa mina goaste klasskompisar från Kitas, Anna & Frida!!!! För goa tjejer, som jag saknat sjukt mycket, så ska bli så kul att se dement innan jag åker! Måste även tillägga att jag nu bloggar på iPaden och att det fungerar bra. Det var lite krångel med blogg-appen först, men nu fungerar det utmärkt. Och bra är väl det eftersom paddan blir den enda "datorn" jag kommer att ta med mig till USA. Ha det grymmmmt! P U S S

11 DAYS LEFT

Hey alla goa!
Som jag nämnt tidigare i bloggen så var jag på bröllop igår - sjukt fint var det! Det enda trista var väl egentligen vädret, då det ändå varit tre jättefina dagar med sol och värme, så var det dags för bröllopet och regnet bara öste ner... Men själva bröllopsfesten hölls i ett stort partytält på Thomas&Norinas tomt, så det gick ju bra ändå. Själva vigseln var jättefin och alla blåste sopbubblor och kastade Ahlgrens bilar på brudparet när de kom ut ur kyrkan - för sött! Det bjöds även på en jättegod buffé och en sjukt fin bröllopstårta gjord av Norina och min faster Anna! Tog givetvis en massa bilder som jag kommer lägga in, så förbered er på att skrolla... ;)
 
För min egen del var det även en lite sorglig fest, då jag sa hejdå till många släktingar inför USA, men ändå kul att hinna träffa dem innan jag åker. Pratade även en del med min halvkusin, Linnea, som var i Santa Barbara, Californien på College för ett år sedan. Det känns så bra att prata med någon som vet hur det är att lämna allt, flytta till USA, börja ny skola och prata engelska o.s.v. Blev om möjligt ännu mer taggad...
 
Ha de grymt,
 
P U S S
 

15 DAYS LEFT

Hej alla snygga!
Vart lite dålig på att uppdatera bloggen, men det beror på att min kära lilla sommarstuga inte har bra internet överhuvudtaget! Hittade dock just en liten plätt på tomten som hade sjukt bra 3G :D
 
Hade det för mysigt med tjejerna i lördags hemma hos Malin (wow vilket hus - hur fint som helst.) Vi åt god mat & satt och babblade en massa som vanligt! Klockan 00.00 sjöng vi även för min underbara vän Johanna Dahlén som fyllde 17! Grattis i efterskott, sötis!
 
Tog sedan bussen hit ut och varit här sedan i söndags! Bara tränat, badat, solat och tagit det lugnt. Hur skönt som helst! Förkylningen är också nästan helt borta! La märkte till att min count-down på mobilen visade "15 DAYS LEFT"!!! Sjukt att det imorgon bara är 2 veckor kvar. Allt är klart nu; alla papper, mitt visum och alla sprutor o.s.v. Det enda som är kvar nu är packningen - "the hard part" om du frågar mig... Får ta itu med det när jag kommer hem igen.
 
På lördag ska min farbror gifta sig och det blir ett jättestort bröllop!!! Det var väldigt länge sedan jag var på bröllop, så det ska bli jättekul. Har även tur att jag hann gå på det innan jag åker! Min faster och hennes familj kom även upp till oss över dagen igår. De bor i Holland, så vi ses knappt en gång per år. Men nu är de i Sverige p.g.a bröllopet, så det var jättekul att se dem igen.
 
Pappa håller på och grillar, så blir yummi-mat kväll och sedan drar vi nog ut en sväng med båten!
 
Ha det great, cuz I will,
 
P U S S
 
 
Bilderna är från underbara Särö och Malins hus. Fick dock inga bilder på mina underbara tjejer, men det kommer.
 

19 DAYS LEFT

Hej!
Kom just hem efter en sjukt rolig dag/kväll/natt med goaste kompisarna - fan vad jag kommer sakna er! Mina helt sjukt fina vänner Rebecca och Jessica, ååååh vad jag gillar er!
 
Träffade först Jessica på dagen och njöt lite av solen, sedan åkte vi tillsammans med Rebecca till Maxi och köpte lite mat. Drog sedan hem till Rebecca och åt mysmiddag i solen på hennes uteplats. Vi blev sittande där en stund; åt, lyssnade på musik och pratade. Runt 10 åkte vi till näset på fest hos Jacob med goa basketkillar - kul och se alla igen!
 
Mår rätt dåligt idag p.g.a. förkylning och "lite" för lite sömn, menmen that's life. Ska nog slänga mig i soffan och dra några F.R.I.E.N.D.S-avsnitt - åh vad den serien får mig på bra humör, trots att jag sett alla avsnitten säkert 20 gånger om! Runt halv 5, 5 beger jag mig nog till Rebeccisen & så tar vi bussen HELA vägen ut till Särö för att få se Malins nya hus och alla goa baskettjejer!
 
Ha det bra,
 
P U S S
 
 

22 DAYS LEFT

Hej!
Kom just hem från Tjörn och åååååh vilket väder! Blev sååå galet glad när jag vaknade imorse och det var helt molnfritt! Så har legat på stranden med Jossan hela dagen och till och med fått lite färg. Kände verkligen att vi borde utnyttja det fina vädret, tror faktiskt det är den finaste dagen sedan jag kom hem från Grekland (över 2 veckor sedan!!!)
 
När vi kom upp igårkväll stannade vi på Ica och köpte saker till att göra S'mores! (Crackers+marshmellows+choklad.) Detta grillade vi i USA förra sommaren med Henry (min hostbrother) och några av hans kompisar! Jättegott! Gillar verkligen inte marshmellows, men S'mores - YUMMI! Så jag, Jossan och vår käre vän Max som jättejättegärna ville vara med på min blogg ( ;) ) letade upp ett ställe vid vattnet där det inte blåste alltför mycket! Efter det tog vi ett nattbad i Max pool & satt sedan i deras uterum och snackade, jättemys!
 
Ha det!
 
P U S S
 

23 DAYS LEFT

Whatsapp alla goingar!
 
Var uppe gaaaalet tidigt imorse (7.15...) för att ta sista sprutan i Twinrix, ni vet reklamen ("Ta Twinrix! Så är du skyddad mot både hepatit A... och B", haha!) Har aldrig varit spruträdd i hela mitt liv, så vettefan vad som hände idag. Hade just tagit sprutan och rest mig, så fick jag världens svimkänsla! Sjukt nära att jag svimmade, men sjuksköterskan var snabb och la mig ner på britsen igen, haha! Så efter någon minut var allt bra igen, men kände mig som världens största mes, haha! Måste antagligen spänt mig eller något? Jaja, hursomhelst har jag nu ett skydd mot hepatit A och B i ca 20 år framåt - känns ju gött! Anledningen till att jag tog sprutan just nu har givetvis med USA att göra, som kräver att man iallafall tar mot hepatit B.
 
Har även lyckats ladda ned VÄRLDENS BÄSTA SERIE som e-books i min iPad; Pretty Little Liars of course. Följer tv-serien på datorn och har även läst första boken och måstemåstemåste läsa de andra också. För er som inte läst dem - LÄS DEM & för er som inte sett serien - SE DEN! Sjukt grym må jag säga. Tänkte först köpa/låna böckerna, men kom sedan på att det är mycket smidigare att ladda in dem som e-books i iBook på paddan istället, så kan jag läsa dem både på planet till USA och i USA, så slipper jag släpa på 10,11 böcker som jag ändå inte kommer att få ner i min väska!
 
Fick även reda på att Malin ska ha tjejkväll för alla underbara baskettjejer på lördag! Har ju träffat en del av dem, men många har jag inte sett på länge, så ska bli kul att se alla igen! 
 
Ha de grymt
 
P U S S
 

24 DAYS LEFT

Hej alla goa!
Har hämtat ut mitt amerikanska visum nu och fick även tillbaka mitt pass! Känns helt sjukt att det inte ens är en månad kvar tills jag åker!!!!!
 
Har ju inte egentligen skrivit jättemycket om min placering och så, så tänkte skriva lite om det nu. Jag åker med organisationen YFU, men det är inte dem som har placerat mig. När min pappa och hans bästa kompis, Hans, var lika gamla som mig för en jäkla massa år sedan ( ;) ) var Maureen (min hostmum) utbytesstudent i Sverige i Hans familj. På så vis lärde pappa känna Maureen, sedan när han och Hans hade 50 års fest tillsammans för ca 1,5 år sedan var Maureen bjuden. Efter det bestämde vi oss för att hålla kontakten och hälsade på dem förra sommaren när vi var i USA (New-York ---> San Francisco ---> Los Angeles.) Vi fick väldigt god kontakt när vi var där och nu ska jag alltså bo hos John och Maureen nästa år i Palo Alto, som ligger ca 40 min ifrån San Francisco. De har även tre barn; Julia, 21, Henry, 19 och J.T, 8 + hunden Toby. Julia och Henry går båda på college i L.A-trakterna och kommer därför inte bo hemma nästa år, men jag hoppas att få träffa dem en del ändå, då vi som sagt befinner oss i samma stat. När vi var där förra sommaren tog jag givetvis en massa bilder som jag nu vill lägga upp. Själva Palo Alto är världens underbaraste stad med vackra hus, palmer, sol & värme!!! Även det världskända "Stanford University" ligger där. 
 
San Francisco är också en sjuuuuk stad! Har ni chansen att resa till Californien, åk dit!!! Bara stadens utseende med alla branta backar är supercoolt! Sedan alla speciella hus, Golden Gate-bron, Alcatraz o.s.v. - WOW.
 
Skolan jag ska gå på heter Palo Alto High (Paly) där jag ska gå sista året, Senior Year. Kan knappt fatta att jag ska få gå på Prom, och ta Graduation...
 
That was all for now
 
P U S S

26 DAYS LEFT

Hej!
Igår åkte jag och Jossan ut till landet själva, galet kul nu när hon har körkort (igår hade hon haft det i 6 månader - Grattis!) och vi kan åka vart vi vill, lyssna på hur hög musik vi vill o.s.v. Vi var bara ute en natt, men hade det faktiskt jättemysigt; åkte och handlade så vi kunde fixa mat, var ute och sprang och plockade dessutom en massa blåbär (SJUKT vad mycket det fanns.) Vädret var som vanligt upp och ned, så det var både bikinivarmt i solen och collegetröje kallt i regnet - But hellooo what did you expect? We live in Sweden... Kan inte fatta att jag ska flytta till CALIFORNIEN om 26 dagar och slippa frysa - WIHO!
 
Sedan lämnade vi Tjörn och var hemma runt 4 igen och fick lite senare träffa min undebart snygga och freshhha vän som just kommit hem från Turkiet, Evelina! Sjukt kul att se henne igen! Tillsammans åkte vi till Jessica, för att sedan åka till Jessicas kompisar (by the way jättetrevliga) Elsa, Fanny och Mela i Masthugget! Drog sedan på fest med dessa & hade jättekul!
 
Nu ska jag och pappa åka och hämta ut mitt pass och visum som ska ha kommit fram till posten! 
 
Ha de bäst,
 
P U S S
 

28 DAYS LEFT

Whadupp!
Har haft några rätt chilla dagar hemma och eftersom det är Juli är det ju många bortresta, vilket är lite tråkigt... Min kära vän Evelina kommer hem från Turkiet idag, så ska förhoppningsvis träffa henne imorgon! :)
 
Igår hade jag även en sjukt mysig kväll med mina kära vänner Malin och Rebecca. Eftersom de två också ska till USA (Malin till Minnesota och Rebecca till Idaho) nästa år hade vi givetvis jättemycket att prata om. Så vi tog oss en galet god kycklingsallad (den kan jag verkligen rekommendera ;)) på Adams Cafe och babblade ihjäl oss! När jag umgås med dessa tjejer så känns inte allt så sorgligt, som "Åh kommer sakna er så himla mycker nästa år", utan trots att jag inte kommer träffa dem heller, så känns det på något sätt lättare för att vi kommer att befinna oss på samma kontinent, haha! Hur som helst var det en jättemysig middag och efter det tog vi en promis tillsammans.
 
Som det ser ut nu kommer jag förmodligen spendera mina sista veckor i Sverige, hemma eller på landet och givetvis umgås så mycket som möjligt med alla goa kompisar! Kanske att jag, Rebecca, Sandra och min storasyster Josefine åker en tripp upp till Sunne för att träffa våra norske gutter - jättegoa norska killar som vi träffade i Grekland för några veckor sedan. På tal om det så ska jag definitivt göra ett inlägg om underbara Kreta, men funderar på att spara det tills någon riktig regnig dag och bjuda på riktiga härliga sommarbilder!!
 
Idag har jag kollat på första filmen av mina tre favvosar, "Snuten i Hollywood" med Eddie Murphy. Galet vad jag älskar honom och dessa filmer! Drar förmodligen de andra två snart med...
 
Ha det beezt
 
P U S S
 

31 DAYS LEFT

Hej!
Min dag igår var jättemysig! Jag och Jessica gjorde en rejäl catch up och pratade ihjäl oss som vanligt, haha! Sedan sov hon hos mig och idag har vi varit rätt chill, vart uppe vid sjön en sväng och sen mest legat i bikini på min baksida i gräset. Det blev faktiskt riktigt varmt då och då när solen tittade fram. Försöker givetvis hänga så mycket som möjligt med alla kompisar nu innan jag flyttar! Men trots att jag givetvis kommer att sakna alla så himla mycket, är det på något sätt svårt för mig att inse att jag faktiskt ska flytta ifrån alla i ETT HELT FUCKING ÅR!
 
Som jag skrev så skypeade jag och pappa även med min värdfamilj igår; Maureen och John och sedan barnen Julia, 21 och J.T, 8. Henry, 19, var dock inte med och igår - antog att han förmodligen fortfarande sov (det var ju våran kväll, men deras morgon.) Det är ju givetvis en rätt jobbig sak, att det faktiskt skiljer 9 h mellan Palo Alto och Göteborg.. Men hur som helst pratade vi om en del praktiska saker, såsom min packing (HUR PACKAR MAN EN VÄSKA PÅ 20 KG FÖR ETT HELT ÅR!?!?!? OCH DÅ ÄR JAG ÄNDÅ EN TJEJ PÅ SNART 17 ÅR...), men även lite andra saker som hur det fungerar med try outs för high schoollaget o.s.v. Lille J.T visade även stolt, men blygt upp sin nya tandställning - så söt!
 
Var precis ute och sprang slingan och tyckte faktiskt nästan att det var skönt att det duggregnade lite, för har legat i solen nästan hela dagen! Nu håller mamma på att göra världens goaste fisksoppa, så ska upp och käka. Ikväll blir det förmodligen någon film och deg i soffan (för jag har ju inte degat hela dagen idag...haha)
 
P U S S
 
 

32 DAYS LEFT

Hej alla glada!
Kom just hem från en two-days trip till mitt sommarland på Tjörn. Hela familjen var med utom den yngsta, som tyckte det var roligare att gå på Liseberg med kompisar. När vi kom upp igår var det riktigt dåligt väder, nästan kallt, men idag har vädret varit underbart! Svensk sommar for real, liksom! Har dock inte badat i svenskt vatten i år än... (och då vill jag påminna om att det är 8 juli idag...) Men tog iallafall flera riktigt härliga sommarbilder!
 
Sitter här och väntar på min älskade vän, Jessica, som kommer till mig snart! Har inte träffats på över 3 veckor, så är sjukt glad att jag kommer få se henne nu snart! Mamma är iväg och handlar och förhoppningsvis kommer hon hem med jordgubbar till oss - YUMMI!
 
Ska även skypea med mina värdföräldrar John och Maureen ikväll! Jag känner ju dem sedan innan, så skype har verkligen räddat oss under året - perfekt sätt att hålla kontakten på. Och trots att jag faktiskt bara träffat dem en gång tidigare då vi var i USA förra sommaren, så känns det redan som om vi känt varandra mycket längre än så - de är verkligen underbara!
 
Ha en underbar kväll i solen, cuz I will!
 
P U S S 
 

34 DAYS LEFT

Whatsapppp!
Detta blir mitt första inlägg på min första blogg någonsin (wow.) Som rubriken lyder är det idag 34 dagar kvar till min  avresa mot Californien!!! Kom hem igår kväll från min tripp tillsammans med pappa i Stockholm för att besöka den amerikanska ambassaden och skaffa visum. För er som inte vet är det galet mycket security - precis som när man flyger inom USA; bälte av, prime boots av, ingen dryck, ingen mobiltelefon o.s.v. Mycket väntetid var det givetvis också men efter ca 2 h var det klart! Åkte sedan till YFU:s (min utbytesstudentsorganisation) kontor för att få en bunt papper och en t-shirt inför mitt kommande high school år! Knäppte givetvis lite bilder i huvudstaden som bjöd på riktigt gött väder!
 
P U S S
 
 
 
 

RSS 2.0